8 тревожни симптома, че нещо нередно се случва в женското тяло:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
8 тревожни симптома, че нещо нередно се случва в женското тяло:
6314
Източник: mila.bg
8 тревожни симптома, че нещо нередно се случва в женското тяло:

Самонаблюдението е един от най-лесните начини да открием бързо, че нещо не е наред с тялото ни. Ако познаваме добре собствения си организъм, тогава всяка промяна, особено внезапна, би задействала в главата ни онази червена лампичка, която ни кара да потърсим помощ и съвет от специалист.

Днес ще ви запознаем с най-важните 8 симптома , които са знак, че нещо нередно се случва в тялото на жената.

Не ги пренебрегвайте!

1. Необяснима загуба на тегло

Няма много жени, които се разстройват от това, че отслабват. Но ако внезапно загубите видимо килограми без диета и упражнения, трябва да обърнете внимание на това. Причините могат да бъдат различни - хроничен стрес, диабет, рак.

хронична умора

2. Хронична умора

Всички имаме моменти, в които се чувстваме наистина изтощени, но ако сте уморени повече от 2 седмици (дори ако спите достатъчно), по-добре е да посетите лекар. Този симптом може да бъде причинен от проблеми с щитовидната жлеза, сърдечни заболявания или дефицит на витамин D.

преглед гърди

3. Промени в гърдите

Всяка жена трябва да прави самопреглед на гърдите си веднъж месечно. И ако забележи някакви промени като цвят, форма, бучки, тя трябва да посети нейния мамолог.

4. Задух и замайване по време на елементарно физическо усилие

Ако леката физическа активност като качване по стълбите, причинява замайване и задух, потърсете лекар, защото тези симптоми може да сигнализират за астма или сърдечни заболявания.

учестен пулс

5. Учестен сърдечен ритъм

Не е нужно да посещавате лекар, ако по време на тренировка изпитвате сърцебиене или когато сте нервни. Но ако сърцето ви бие като лудо без влиянието на тези фактори, определено трябва да обърнете внимание на това.

опасни бенки

6. Промяна в бенките

Ако сте забелязали нова и необичайна бенка или стара, която е променила формата или цвета си, трябва да отидете на дерматолог. Обърнете още повече внимание на това, ако прекарате твърде много време на слънце.

подут корем

7. Подуване на корема

Всички се чувстваме подути след обилна вечеря. Но ако вашето подуване не е свързано с хранене, може да имате проблеми с яйчниците. Освен това, ако започнете да изпитвате ситост по-рано от обичайното време, в което това се случва при хранене, или болка в таза, незабавно посетете лекар.

8. Внезапна загуба на зрението

Ако забележите, че вашето виждане се е променило или имате двойно виждане, трябва да потърсите очен лекар. Ако това е придружено от загуба на равновесие, замайване, проблеми с речта, промени в изражението на лицето и изтръпване от едната страна на тялото, незабавно се обадете на линейка - тези признаци са симптоми на инсулт.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft