Лятно пречистване със супа: Ядеш на корем и край с възпалението, тлъстинките и стомашните проблеми!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Лятно пречистване със супа: Ядеш на корем и край с възпалението, тлъстинките и стомашните проблеми!
163258
Лятно пречистване със супа: Ядеш на корем и край с възпалението, тлъстинките и стомашните проблеми!

Когато става въпрос за пречистване на организма със супа , можете да сте сигурни, че процесът е естествен. Почистването със супа може да подобри функцията на бъбреците, червата, черния дроб, лимфната система и кожата. Освен това може да засили имунната и храносмилателната система.

Препоръчва се да ядете някоя от супите по-долу в продължение на един ден, след което да повторите след месец. Трябва да ядете 5-6 чинии супа всеки ден, докато правите тази детоксикация.

Също така, не забравяйте да пиете много вода.

Принципи на съставките на супа за детокс

  • Добавете подправки като джинджифил, чесън, канела, куркума и кимион
  • Добавете влакнести зеленчуци като спанак, лук, моркови, праз, тиквички и зеле
  • Добавете нишестени зеленчуци като цвекло, жълъди, кестени, пащърнак и картофи
  • Пригответе месни, костни или зеленчукови бульони.
  • Можете също така да използвате протеини - боб, ядки или леща.
  • Можете също така да използвате масло, авокадо или кокосово масло за овкусяване на супата.

детокс супа с броколи

Рецепта 1: Детокс-супа от броколи

Основни съставки:

  • 5 цветчета броколи
  • 3 стръка целина, нарязана
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 зелка или спанак
  • 2 моркова, обелени и нарязани на ситно
  • 2 чаши зеленчуков или костен бульон
  • 1/2 ч.л. морска сол
  • сок от половин лимон
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 2 с.л. колаген (не е задължително)

Приготвяне:

Загрейте кокосовото масло в тенджера, след което добавете зелето, целината, лука и броколите. Варете, бъркайки, 5 минути, след което можете да добавите бульона. Оставете да поври 5 минути или докато съставките се смесят и супата се сгъсти!

морковена детокс супа

Рецепта 2: Детокс-супа от моркови и джинджифил

Основни съставки:

  • 1 кг моркови, нарязани на кубчета
  • 2 глави лук, нарязан на ситно
  • 6 чаши костен или зеленчуков бульон
  • 3 супени лъжици пресен джинджифил, настърган
  • 3 скилидки чесън, нарязан на ситно
  • 1 чаша кокосово мляко
  • Морска сол, черен пипер и лук на вкус
  • 2 супени лъжици масло гхи или кокосово масло
  • 2 с.л. колаген (по избор)

Приготвяне:

В тенджерка сложете чесъна, джинджифила, бульона и морковите. Оставете да заври, след което сварете зеленчуците в бульона. Добавете лука и топлото масло.

Гответе, докато текстурата заприлича на карамел. Поставете бульона и лука в блендер и разбъркайте добре. След това добавете подправките и кокосовото мляко, и разбъркайте добре.

супа с червена леща

Рецепта 3: Супа от червена леща

Основни съставки:

  • ¼ чаша кокосово масло, зехтин или топено масло
  • 2 сладки картофа, нарязани на кубчета
  • 1 ябълка, нарязана на кубчета
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 моркови, нарязани на ситно
  • 1/2 чаша червена леща
  • 1/2 ч.л.
смлян кимион
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 4 1/2 чаша костен или зеленчуков бульон
  • около 2 см корен от джинджифил
  • Морска сол и черен пипер на вкус
  • Кокосова сметана (по желание)
  • Приготвяне:

    Изсипете зехтина в тенджера и загрейте на среден огън. Добавете морковите, картофите, лука и ябълките и ги варете 10 минути.

    След това добавете джинджифила, бульона, червения пипер, чилито на прах и лещата, и сварете супата. Варете около 30 минути, докато се сгъсти. Накрая подправете с кокосова сметана.

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft