9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете яйца (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете яйца (снимки)
4971
9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете яйца (снимки)

Полезните свойства на яйцата са многократно поставяни под въпрос. Хората наклеветиха грешно този продукт, който сега е доказано уникален по своя състав по различни начини.

Ние събрахме резултатите от скорошни проучвания за ползите от яйцата за човешкото тяло. Оказа се, че 2-3 яйца е оптималната дневна доза , която само може да ви донесе позиви.

 

Мозъкът ви е под протекция на холина

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично е доказано, че именно този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.

 

Зрението се запазва благодарение на лутеин

Ново изследване показа, че яйцата са богати на лутеин. Това вещество е отговорно за ясното и остро зрение. С неговия дефицит се натрупват деструктивни промени в очните тъкани и зрението необратимо се влошава.

 

Витамин D помага за усвояването на калция

Ако предложите на човек да избере да пие лъжица рибено масло или да яде варено яйце,мнозинство ще предпочете последното. Особено ако установят, че съдържанието на витамин D е еднакво и в двата случая. Освен това учените намериха начин да увеличат количеството на витамин D в яйцата чрез хранене на пилета със специални добавки. Витамин D помага на калция по-добре да усвоява и укрепва костите и зъбите ви.

 

Витамин В комплекс предпазва кожата, косата и черния дроб

Биотинът, витамин В12 и смилаемите подхранващи протеини допринасят за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в яйцата, насърчават елиминирането на токсините от черния дроб.

 

Намалява се рискът от сърдечно-съдови заболявания

Въпреки предишни мнения, нови изследвания показват, че холестеролът от яйцата е балансиран с фосфатиди, така че не е вредно за здравето ни. Той също така инхибира собственото производство на холестерол в организма. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които намаляват нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

Започвате да отслабвате

Американски учени стигнаха до заключението, че ако комбинирате нискокалорична диета с консумация на яйца за закуска, отслабвате два пъти по-бързо. Такава закуска ви засища дълго време, позволявайки ви да намалите количеството на консумираната храна за един ден.

 

Намалява риска от рак

Холинът, който е толкова необходим на мозъка, също намалява риска от рак. Според резултатите от проучване , при жени, чиято ежедневна диета в юношеска възраст включва яйца, рискът от развитие на рак на гърдата намалява с 18%.

 

Полезно при планиране на деца

Витамините от група В също участват в образуването на полови хормони. Витамин В9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват червените кръвни клетки и нервната тръба на плода, а рискът от умствена изостаналост на детето се намалява. Ето защо витамин В9 е толкова необходим на жените по време на планирането на бременността. 1 яйце съдържа 7,0 мкг витамин.

 

Процесът на стареене се забавя

Това личи от изследването, проведено от холандски учени. При 87% от жените от 35 до 40 години старческите петна изчезват и кожата се повдига. При мъжете бръчките около очите забележимо се изглаждат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft