9 функции на Facebook Messenger, които ще ви зарадват много, а дори и не предполагате за тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Технологии
9 функции на Facebook Messenger, които ще ви зарадват много, а дори и не предполагате за тях
2454
Източник: obektи.бг
9 функции на Facebook Messenger, които ще ви зарадват много, а дори и не предполагате за тях

Всички вече използваме Facebook Messenger, а дори и не предполагаме за тези 10 негови функции. А знаете ли колко много интересни неща можете да правите с него? За някои от тях вероятно дори не сте подозирали.

 

Таен чат

Искате да проведете „скрит“ чат, в който съобщенията да изчезват след зададено от вас време? Няма проблем.

Опцията важи за почти всичко (текст, снимки, стикери). Но не и за групи, плащания, GIF-ове, както и за видео и гласови съобщения.

Ето как става.

Създаване на прякори

Ако искате, можете да промените името на човека, с когото си чатите, като например вместо него въведете прякора му. Той ще се вижда само от вас двамата.

За да направите тази промяна, кликнете на името на потребителя в горната част на приложението (в чат прозореца), и изберете Nicknames.

 

Изтрийте дадено съобщение за всички в чата

Като обикновен потребител вие можете да „изтриете“ съобщение, като задържите пръста си върху него (в мобилната версия) и изберете “Remove”. Преди можехте да го махнете само за себе си. Сега обаче ще видите две опции – “Remove for you” (само за вас)  и “Remove for everyone”. (за всички). В настолната версия на Messenger трябва да кликнете на многоточието вдясно или отляво на съобщението – тогава ще видите опцията “Remove”.

Има обаче две уловки – можете да го изтриете за всички в рамките на 10 минути от изпращането. Това означава, че все пак ако сте написали съобщение на грешния човек (или пък сте съжалили, че сте натиснали бутона Send секунда по-късно), може да поправите тази грешка за някакъв период от време. Освен това човекът отсреща ще види, че сте изтрили някакъв текст.

 

Уеб приложение

Messenger разполага и със свое уеб приложение, достъпно на www.messenger.com. Макар и с орязани функционалности, то всъщност е доста удобно.

 

По-големи емотикони

Знаете ли, че ако задържите пръста си върху емотикона в долния десен ъгъл, той ще стане по-голям? Aĸo зaдъpжитe пo-дългo иĸoнĸaтa тя щe зaпoчнe дa “тpeпти” и cлeд тoвa щe cи въpнe cтapия paзмep.

 

Изпращайте парчета от Spotify

Инсталирали сте си Spotify на телефона? В такъв случай може да пращате любимите си парчета и на своите приятели. Кликнете върху точките, които са под полето за писане и от менюто изберете Spotify. След това ползвате търсачката за желаното парче и го пращате.

 

Създаване на анкета

Ако по някаква причина искате да създадете анкета в груповия чат с вашите приятели, можете да го направите като кликнете в долната част вляво на иконката с четирите точки и изберете “Polls” (за Android), или като клинете на иконката “…” и изберете Poll (за iOS).

 

Цветни фонове за чат и да смените стандартния „палец“ с друг емотикон

Можете да придадете уникален вид на чат прозореца с любимите ви хора, като оцветите фона или дори смените стандартния „палец. Просто кликнете на името на човека и променете каквото решите от Color и Emoji.

 

Споделете местоположението си

Вероятно ви се е случвало да закъснявате за среща. Питат ви къде точно се намирате, кога ще пристигнете… Просто им пратете местоположението си.

Кликнете нa иĸoнĸaтa c чeтиpитe тoчĸи в дoлнa лявa чacт нa чaт пpoзopeцa и избиpaтe „Lосаtоn“. B зaвиcимocт oт видa нa ycтpoйcтвoтo и ĸaĸ e oбъpнaтo тя мoжe дa e пpи „mоrе“.

 

Активирайте тъмния режим

За да го активирате, трябва просто да пратите емотиконът полумесец. И готово – приложението ще ви попита дали искате да го включите. Независимо дали сте под операционната система iOS или с Android. Важното е софтуерът да е обновен до най-новата версия.

 

На пръв поглед тъмният режим може и да ви се струва излишен, но онези от вас, които обичат да си чатят късно вечер, ще останат доволни от факта, че телефонът не ги облъчва с бяла ярка светлина.    

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft