Kак доброто храносмилане влияе на нашия имунитет?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Извор на Здраве
Kак доброто храносмилане влияе на нашия имунитет?
3094
Kак доброто храносмилане влияе на нашия имунитет?

Знаете ли колко ценно е чревното здраве за имунната ни система? Според източната медицина, ако червата са здрави и функционират правилно – значи е здраво цялото тяло. Това никак не е случайно.

Червата съдържат повече имунни клетки, отколкото цялата останала част от човешкото тяло. В много случаи пониженият ни имунитет се дължи именно на лоша комуникацията в червата. Като се има предвид, че 80 процента от имунната система е разположена в храносмилателния тракт, поддържането на здрави черва е основна цел за поддържането на нашето здраве и добрия ни имунитет.

              

Храносмилателната система е отговорна за цялостното ни благосъстояние. Чрез храната ние получаваме енергия и всички необходими хранителни вещества, за да може нашият организъм да функционира. Храносмилателната система разгражда храната, която ядем до основни хранителни вещества, които помагат за възстановяването на клетките, стимулират растежа и дават на тялото ни енергия. Когато храносмиламе добре, всички наши органи и системи получават необходимите им вещества, за да поддържат своята функция.

 

Нарушеното храносмилане автоматично означава недостатъчно или некачествено набавяне с необходимите вещества и съответно нарушена функция на органите и системите. От друга страна, храносмилателната система също предпазва тялото от вредни нашественици, които могат да нарушат здравословния начин на живот. Храносмилателният тракт притежава собствен „военен флот“, който пази целия организъм. Когато храносмилателната система функционира правилно, тя служи като бариера за бактерии, вируси и патогени.

              

Човешкото тяло произвежда свои собствени ензими и около половината от общото производство на ензими в тялото се използват за храносмилане. Ензимите са протеини, които ускоряват химическите реакции в организма (понякога над 1000 пъти). Без тях процесите в организма биха протичали толкова бавно, че не би било възможно съществуването, а недостигът дори само на един ензим би повлиял на целия ни метаболизъм.

 

Основната грижа на тялото е да осигури достатъчно хранителни вещества за съществуването си – като разгради и усвои продуктите и ги превърне в източник на полезни вещества. Този процес отнема много енергия, особено ако организмът трябва сам да синтезира липсващите ензими. Тъй като тялото поставя изключително висок приоритет върху храносмилането, неадекватната храносмилателна система, която е с ензимен дефицит, ще „открадне“от имунната система, за да работи, като по този начин ще отслаби имунната функция. Тялото може да бъде отслабено до такава степен, че вече да не може да предпазва от външни нашественици.

              

При хранене, над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане. При силен стрес, много ниска или много висока температура, или друго екстремно обстоятелство, тялото се нуждае от много повече ензими, отколкото в нормално състояние. Въпреки че тялото произвежда свои собствени храносмилателни ензими, това може да не е достатъчно, за да разгради напълно варени или преработени храни, например. В тези случаи допълнителните ензими помагат за намаляване на стреса в храносмилателната система, подпомагат правилното усвояване на хранителни вещества и създават идеална среда за 80% от имунните клетки, които се намират в червата.

             

 Добавките, които включват ензими и пробиотици, могат да помогнат за поддържане на храносмилателното и имунното здраве.

                

Продуктът Ензи-Мил (Enzy-Mill) съдържа седемте най-важни храносмилателни ензими, подбрани от растителни източници и микроорганизми в Deerland – USA, лидер в производството на ензими. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти, като въглехидрати, мазнини, протеини, витамини и минерали.

 

Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Таблетките в Ензи-Мил (Enzy-Mill) не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти! Могат да се приемат и от вегетарианци. Допълнителното приемане на храносмилателни ензими засилва съпротивителните сили на организма, помага при възпаления, подобрява кръвообращението, помага при зарастването на рани и се бори с вируси!

             

  Ензи-Мил (Enzy-Mill) подобрява храносмилането, в резултат на което не чувстваме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и намалява газовете. Повишава имунитета и качествения имунен отговор.     

Можете да намерите Ензи–Мил (Еnzy-Mill) в аптеките и без рецепта или онлайн на https://botanic.cc/products/enzymill/.

 

Бояна Николова – консултант от Botanic

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft