Агнешки ребърца в ароматна коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешки ребърца в ароматна коричка
Агнешки ребърца в ароматна коричка
admin
Добавена от: admin
9687
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 парчета агнешки ребра с гръбнак по 1 кг
4 с. л. зехтин
2 с. л. дижонска горчица
сол на вкус

за коричката:
2 връзки магданоз, нарязан на ситно
1 връзка джоджен
1 ч. л. прясна мащерка
1 ч. л. нарязан пресен розмарин
4 с. л. кедрови ядки
2 с. л. трохи от бял хляб
4 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
½ ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок

Внимателно се отстранява гръбнака и се оформят ребрата.
Зехтинът се загрява и се запържват от всички страни за 2-3 мин. Посоляват се и се намазват с горчицата.
Магданозът се пасира заедно с другите билки и подправки. Зелената смес се намазва върху ребрата и двете парчета се сплитат.
Ребрата се покриват с фолио и се пекат около 30 мин. на 190°С. Фолиото се отстранява и се допичат за още 20 мин., докато порозовеят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft