Мариновани агнешки ребърца в кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мариновани агнешки ребърца в кисело мляко
Мариновани агнешки ребърца в кисело мляко
admin
Добавена от: admin
22718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 парчета агнешки котлети с по 8 ребра
600 гр кисело мляко
1 с.л. наситнен пресен джоджен
1 с.л. наситнен пресен копър
3 счукани скилидки чесън
1 с.л. зехтин
50 гр. хлебни трохи

Смесете добре киселото мляко, джоджена, копъра и чесъна в плитък съд, подправете ги със сол и черен пипер. Прехвърлете 1/4 от сместа в малка купа, покрийте я и я внесете в хладилника – може да я поднесете като сос-дип. В останалата млечна смес поставете месото и добре го оваляйте. Захлупете съда и го дръжте в хладилника 24 часа. След това загрейте фурната до 200 градуса. Сложете в тава котлетите успоредно един до друг, така че ребрата им да са едно срещу друго и да се кръстосат. Печете 20-30 мин. Извадете от тавата, поставете върху дъска, покрийте с фолио и я оставете около 10 мин. През това време сгорещете зехтина в тиган и изпържете трохите до златисто. Подправете ги със сол и поръсете с тях агнешкото. Поднесете го веднага заедно с дипа и запечени на фурна картофки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft