Алу Гоби - или карфиол по индийски
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            22425
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Загряваме олиото. Слагаме кимиона на зърна да зацвърчи. Добавяме куркумата и лука и пържим за около 3-4 минути докато лукът омекне. Добавяме чесъна, джинджифила и доматите, нарязани на дребно. След като объркаме всичко, добавяме останалите подправки и 150 мл вода. Накрая добавяме картофите, нарязани на кубчета и карфиола.
По желание можете да добавите и 250 г кайма. По принцип оригиналната рецепта е вегетарианска, но в някои части се приготвя и с кайма. Каймата се запържва в началото с подправките, преди добавянето на водата.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








