Апетитка с печени чушки, домати и чорбаджийски чушки
	3 кг червени чушки
	3 кг домати
	1 кг чорбаджийски чушки
	3 глави чесън
	1 връзка магданоз
	1-2 бр. люти чушки
	За маринатата:
	1 ч.ч. олио
	1 ч.ч. захар
	1/2 ч.ч. оцет
	2 с.л. сол
	Червените чушки се почистват от дръжките и семките. Изпичат се, обелват и нарязват.
	Доматите се обелват и нарязват на средно големи парчета.
	Чорбаджийските чушки също се почистват от опашките и семките и се нарязват на дребно.
На огъня в голяма и дълбока тава (тенджера) се слагат продуктите за маринатата. След като течността заври се слагат чорбаджийките чушки да се позапържат, докато станат леко прозрачни. Изваждат се с решетъчна лъжица, в същата марината се слагат нарязаните домати, изваряват се докато се изпари водата им и останат на мазнина. Тогава добавяме: печените чушки, чорбаджийските чушки, чесъна (нарязан на филийки) и по желание една-две люти чушки (нарязани на много ситно), оставяме на огъня още 20-тина минути, като разбъркваме често. Готовата апетитка овкусяваме със ситно нарязан магданоз, насипваме в буркани и стерилизираме за 15 минути.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







