Лукът се нарязва наситно и към него се прибавят каймата и лимоновия сок. Доматите се обелват, почистват се от семето и заедно с чушката се накълцват наситно. Поставят се при останалите продукти и се подправят с кимиона, лютия пипер, ригана, солта, черния пипер и наситнените листа магданоз. Плънката се размесва добре, покрива се с фолио и се оставя да престои 2 часа в хладилник.
	Брашното се пресява, прибавят се маята и солта и се наливат 200 мл хладка вода. Меси се 10 минути, покрива се и се оставя да втаса 30 минути. Втасалото тесто се разточва на рулце, от което се режат 6 топчета и се разточват върху набрашнена повърхност на тънки дискове.
	От тестото се разточват кръгове, и във всеки се поставя плънка. Затварят се така, че да се получат триъгълници, като им се прищипват леко краищата и се подреждат в предварително намаслена и набрашнена тава.
	Пекат се 30 минути в предварително сгорещена до температура 220 градуса фурна. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








