Баклава на орехови охлюви

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Баклава на орехови охлюви
Баклава на орехови охлюви
admin
Добавена от: admin
117571
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори
2 ч. ч. смлени орехови ядки
2 пакетчета ванилия
125 г краве масло
2 ч. л. канела
1/2 лимон
3 ч. ч. захар  

Захарта се разтваря в 4 ч. ч. вода, кипва се и се прибавят ванилията и сокът от лимона.
Корите се разделят на две части, които се намазват с разтопеното масло.
Орехите се смесват с канелата и се разпределят върху двете части намазнени кори.
Навиват се рула, които се нарязват на колелца.
Колелцата се подреждат като пънчета в намазнена тава.
Поливат се с масло и се пекат около 1 час във фурна на 180 градуса.
Охладената баклава се залива с горещия сироп.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft