Баклава на орехови охлюви
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            118003
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 пакет точени кори
	2 ч. ч. смлени орехови ядки
	2 пакетчета ванилия 
	125 г краве масло 
	2 ч. л. канела
	1/2 лимон 
	3 ч. ч. захар  
	Захарта се разтваря в 4 ч. ч. вода, кипва се и се прибавят ванилията и сокът от лимона.
	Корите се разделят на две части, които се намазват с разтопеното масло.
	Орехите се смесват с канелата и се разпределят върху двете части намазнени кори.
	Навиват се рула, които се нарязват на колелца.
	Колелцата се подреждат като пънчета в намазнена тава.
	Поливат се с масло и се пекат около 1 час във фурна на 180 градуса.
	Охладената баклава се залива с горещия сироп.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








