Баклава рецепти с готови кори за Нова Година

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава с готови кори и канела
1047202

Баклава с готови кори и канела

кори - 1 кг (2 пакетчета) фини за баница

олио - 1/2 ч.ч.
масло - 1/2 ч.ч. краве
ЗА ПЛЪНКАТА
орехи - 2 ч.ч. счукани
захар - 2 - 3 с.л.
канела - 1 ч.л.
грис - 2 - 3 с.л. пшеничен
ЗА СИРОПА
захар - 1 килограм
вода - 1 литър
ванилия

Корите се разделят на три пласта. След първият пласт се посипва половината от плънката, приготвена от едро смлените орехи, захарта, гриса и канелата.

Подреждат се вторият пласт кори и върху тях се посипва останалата плънка. Така подготвената баклава се нарязва на парчета според вкуса и уменията на домакинята.

Залива се с врящата мазнина. Пече се в умерена фурна, като степента на препичането на корите се определя по желание (по-препечени или по-бледи).

Изпечената баклава се оставя да престои едно денонощие. След което се залива с врял сироп, който е приготвен от водата, захарта, врели 5-6 минути и ванилията, прибавена точно преди заливането. Вече залятата баклава се покрива и остава да престои още едно денонощие, след което е готова. 

1
2 3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft