Баклава рецепти с готови кори за Нова Година

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава с готови кори и ябълки
1047299

Баклава с готови кори и ябълки

вода - топла 200 мл.

мед - 1 ч. ч.
кори - 1 пакет
масло - 125 гр.
стафиди - 80 гр.
ром - 30 мл.
ябълки - 3 бр.
орехи - 2 ч. ч. смлени ядки
захар - 1 ч. ч.
канела - 1 ч. л.

Стафидите се заливат с ром.

Ябълките се обелват, почистват и се нарязват на малки кубчета. Към тях се добавят ореховите ядки, захарта, ароматизираните стафиди, канела. Разбърква се.

В предварително намаслена правоъгълна тава се нареждат 4 от корите, като всяка се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя половината от плънката. Покрива се с още 4 пласта кори, всяка, от които също се намазва с разтопено масло, отгоре се разпределя останалата плънка и се покрива с последните 4 пласта кори, всяка, от които е намазана с разтопено масло. С нож се изрязват квадратни парчета, за да диша баклавата.

Пече се в предварително загрята на 160С фурна, около 30 минути.

Водата се налива в тенджерка, добавя се меда, оставя се да кипне и както е горещ сиропът се налива върху баклавата.  

1 2
3
4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft