Рецепти за мъфини

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Белтъчна глазура за мъфини
382929

Белтъчна глазура за мъфини

* 2 бр. белтъци (най-добре престояли поне 2 дни в хладилник)
* 130 г захар
* 1 ванилия
* 3 с.л. лимонов сок

Разбиваме белтъците с миксер на водна баня, докато не започнат да се запенват. Пояснение за водната баня - тенджера в тенджера с леко вряща вода (когато започне да ври, намаляваме котлона). След като се образува пяна при белтъците, започваме постепенно да добавяме захарта, ванилията и накрая лимоновия сок - при непрекъснато бъркане. На високи обороти миксираме сместа до получаването на гъст и лъскав крем (около 10 минути). Шприцоваме белтъчната глазура или я намазваме върху вече охладени кексчета. Може да поръсим с цветни захарни пръчици.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft