Белтъчна торта с мандарини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Белтъчна торта с мандарини
Белтъчна торта с мандарини
admin
Добавена от: admin
13234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
6 белтъка
300 г захар
1 ч.л. лимонов сок
150 г смлени орехи
За крема:
500 г изцедено кисело мляко
120 г пудра захар
парченца от мандарина или портокал 

Разбийте белтъците на сняг. Прибавете постепенно захарта, като продължавате да разбивате, докато сместа се сгъсти. Добавете лимоновия сок и орехите. Разбъркайте добре. Разделете сместа на 3 части и от всяка част изпечете по един кръгъл блат (в предварително намазнена и набрашнена тортена форма, или застлана с хартия за печене и намазана с масло) в предварително загрята фурна. Печете блатовете на умерена фурна!
Изцеденото кисело мляко разбийте със захарта на пухкав крем. По желание добавете малко оранжева сладкарска боя към крема или щипка Степ или друга разтворима напитка. Слепете готовите блатове с крема, като оставите малко и за намазване. Отгоре подредете парчета от портокал или мандарина. По желание може да доукрасите тортата с кокосови стърготини, натрошени ядки, шоколад и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft