Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята
Билково хлебче с чесън и бяло сирене - ароматът му ще привлече всички в кухнята
admin
Добавена от: admin
14780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 мл вода
100 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
1/2 пакетче суха мая
1- 1.5 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица зехтин
300 гр. брашно + брашно за поръсване и замесване
малко парче масло (маргарин) за формата

За намазване:

2 супени лъжици бяло сирене
4 супени лъжици зехтин
1 връзка пресен магданоз
9-10 обелени скилидки чесън
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка микс от средиземноморски билки  (риган, розмарин, мащерка, чубрица, босилек)

Разбъркайте водата и млякото, и загрейте леко сместа, така че да бъде хладка. Добавете захарта и маята, и я оставете за няколко минути да шупне. Когато маята е готова, посолете и добавете половината от брашното, предварително пресято и разделено. Замесете меко тесто, добавяйки постепенно останалото брашно и зехтина. Тестото трябва да остане меко, но без да залепва по ръцете. Когато го омесите, оставете тестото покрито на топло място в продължение на 30 минути.

През това време пригответе сместа за намазване от сирене и подправки. Ситно нарежете пресния магданоз (заедно със стеблата) и чесъна. Добавете малко бяло сирене, сместа от подправки, сол и накрая изсипете зехтина.

Всички съставки объркайте добре.

Когато тестото втаса, премесете го внимателно, като го натискате леко ръцете. След това го нарежете на малки и големи парчета или просто го накъсайте с ръце. Намажете форма за печене на хляб хубаво с масло (или маргарин). Всяко парче от тестото потапяйте хубаво в билково-чесновата смес и ги подреждайте в намазнената форма.

Остатъка от сместа за намазване нанесете най-отгоре. Оставете хлебчето за още 15 минути да втаса, докато загрее фурната (включете я на 220 градуса).

Печете чесновото хлебче първите 10 минути на 200-220 ° С, а след това намалете температурата на 180-200 ° C и печете още 25-30 минути (в зависимост от дълбочината на формата и силата на вашата фурната). Хлябът е изпечен, когато стане фино златисто-кафяв на цвят. Тъй като е покрит със смес от чесън, сирене и подправки, внимавайте да не изгори.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft