 
                
            Ако ви остане бира, замесете тези вкусни хлебчета - няма да сбъркате, лесни са и много вкусни! 
1. Загрейте бирата, като отделите от нея 100 мл, в които да разтворите маята със захарта. 
2. Брашното и солта се смесват и се омесва тесто от вече шупналата мая и останалата бира. 
3. Оставете тестото 2 часа да втасва.  
4. Разделете тестото на толкова топки, колкото големи искате да бъдат хлебчетата. 
5. Оставете ги да втасат отново, намажете ги с олио и ги набодете с вилица. 
6. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути. Когато ги извадите, отново ги намажете - с масло или маргарин, по избор. 
СЪВЕТ 
Може спокойно да омесите тестото от вечерта и да го сложите в хладилника, а да оформите хлебчетата на следващия ден. 
- Ако ви остане от тестото - съберете го в найлонов плик и поставете в хладилник, може да се съхранява така една седмица. 
- За по-хрупкави хлебчета сплескайте ги преди печенето - така ще станат тънки и хрупкави питки.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








