Бисквитени торти рецепти

вход през zajenata.bg
247708

Бисквитена торта Какао

бисквити - 250 г кръгли (без дупка), може и правоъгълни

какао - 100 г подсладено и 100 г натурално
кондензирано мляко - 400 г леко подсладено
яйца - 4 големи
захар - 150 г
ванилия - 1 ч.л.
масло - 150 г краве
ромова есенция - 1 ампула

Пригответе си правоъгълна тава, която трябва да застелите с хартия за печене. Краищата на хартията трябва да са много след стените на тавата, за да може в последствие да обгърнете цялата торта отгоре.

Разбийте яйцата със захарта и добавете двата вида какао и подсладеното кондензирано мляко. Изсипете сместа в съд на котлона, в който предварително леко сте разтопили маслото.

Бъркайте крема, докато се сгъсти на слаб огън. Към готовия крем се добавя ванилията и половината от ромовата есенция.

Другата половина се сипва в купичка с малко прясно мляко, в която леко се потапят бисквитите от 1 край при реденето. Изсипете на дъното на тавата от крема.

Подредете ред бисквити, потопени в мляко и редувайте крем, бисквити, докато се изчерпат количествата. Получават се около 6 реда бисквити, като кремът не е на много дебел пласт. Отгоре трябва да завършите с крем.

Оставете за кратко да се стегне и прегънете готварската хартия върху повърхността на бисквитената торта , за да я покрие цялостно. Оставете в хладилник за 1 денонощие и на следващия ден поднесете.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft