Бисквитени торти рецепти

вход през zajenata.bg
247736

Бисквитена торта с кафе

бисквити - около 400 г

масло - 150 г
кафе - 2 к.ч. сварено турско
захар - 1 ч.ч. 4 с.л. пудра
яйца - 4 броя
прясно мляко - 1 ч.ч.

Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.

Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft