Как се прави бисквитена торта-лесни рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с карамелен крем
1372451

Бисквитена торта с карамелен крем

продукти:
3 пакета обикновени бисквити - 75 г едното пакетче
1 л пряс­но мляко
2 ванилии
3 бр. жълтъци
7 с.л. за­хар
20 г масло
100 г нишесте
1 с.л. ром
100 г натурален шоколад
100 г смлени орехи

приготвяне:
Жълтъците се разбиват на гладка ка­ша с нишестето. Дъното на дълбока тенджера се на­мазва с масло. Сипва се захарта и разтапя до светъл карамел. Налива се млякото, добавят се ва­нилиите и се бърка непрекъснато до стопяване на ка­рамела. След това се прибавят на тънка струйка жълтъчената каша и нишестето. Бърка се на не много си­лен огън непрекъснато до сгъстяване. Към готовия крем се добавя ромът. В тортена форма се редуват слой крем, слой бисквити. Най-отгоре се завършва с крем. Поръсва се с настърган шоколад и смлени яд­ки. Оставя се да се стегне в хладилник.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Бързи рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft