Бишкотена торта с карамел и ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бишкотена торта с карамел и ядки
Бишкотена торта с карамел и ядки
admin
Добавена от: admin
102105
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
4 яйца
1 1/5 ч.ч. пудра захра
250 гр. краве масло
ванилия
захар ( за карамела)
Освен това:
3 пакета бишкоти
лешници, орехи (за украса)
прясно мляко
портокалови кори

Приготвяне на крема:
Разделяме белтъците от жълтъците и ги поставяме в подходящи купи, но не и в стъклени, защото няма да бухнат. Нарязваме кравето масло на кубчета и го прибавяме към жълтъците. Към тях прибавяме и пудрата захар.
Разбиваме с миксера жълтъците с маслото и белтъците с 1 с. л. пудра захар на сняг.
Поставяме подходящ съд на котлона и сипваме захарта със 2-3 с. л. вода. Разбъркваме до получаването на златисто-кафяв карамел. Карамелът изсипваме постепенно при белтъците и разбъркваме с миксера. Така трябва да получим два вида смеси една с жълтъци и масло, а другата белтъци с карамел. Внимателно смесваме двата крема и разбъркваме до еднородна смес.
Оформяне на тортата:
Потапяме всяка бишкота в млякото (може да се подслади предварително) и нареждаме според съда, в които оформяме тортата. Върху всеки ред бишкоти мажем крем и поръсваме с ядките и портокаловите кори. Украсяваме според фантазията - с крем, ядки, портокалови корички или плодове.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft