Бишкотени торти и сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с кафе и ром
609210

Бишкотена торта с кафе и ром

За блата: 4 яйца, 80 г захар, 80 г брашно, 30 г разтопено краве масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 1 прах ванилия, кората на 1/2 лимон. За крема: 200 г краве масло, 120 г пудра захар, 1 жълтък, 1 прах ванилия, 1 кафена чашка силно кафе. За пълнежа: 10 бишкоти, малко ром, мармалад.

 На блата: Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се разтопеното краве масло (но не топло), ванилията, настърганата лимонова кора, брашното с бакпулвера и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма, намазана с масло. Пече се в умерена фурна. На крема: Маслото н захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се жълтъкът, ванилията и накрая капка по капка кафето, като се разбива много добре.
След като изстине, блатът се разрязва хоризонтално на два пласта. Единият пласт се намазва с 1/3 от крема, върху него се нареждат един ред бишкоти, напръскани с малко ром. Върху тях се намазва тънък пласт мармалад, после пак бишкоти и отгоре крем. Слага се вторият пласт и се намазва с останалия крем. Тортата се украсява по желание.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft