Бобена мусака с кайма

вход през zajenata.bg
Бобена мусака с кайма
admin
Добавена от: admin
48932
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Бобът се накисва във вода и се сварява до почти готов вид, но без да се развари. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в малко олио. Прибавя се каймата и се оставя да се запържи и тя. Слагат се свареният и изцеден фасул, обелените и нарязани домати (може да се заместят с домати от консерва или доматен сок). Посолява се и се прибавят и останалите подправки на вкус. Налива се около 1 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Изсипва се в тавичка и се пече около 15-20 мин. в предварително загрята фурна.
Когато е готово, ястието се поръсва с настърган кашкавал и се слага във фурната само да се разтопи кашкавалът.
Забележка: Чубрицата и кимиона не са типични подправки за бял боб и за тези,които не са склонни да експериментират остава традиционния джоджен или друга подправка по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft