Зелева мусака с кайма

вход през zajenata.bg
Зелева мусака с кайма
admin
Добавена от: admin
25278
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 средна глава зеле, нарязано на малки парченца

500-800 гр. кайма

1 глава лук, ситно нарязан

6 супени лъжици ориз

500 мл доматен сос

1 л бульон от кубче

сол

черен пипер

4 яйца

400 гр. заквасена сметана

Загрейте фурната на 160 градуса.

Подредете парчетата зеле в голяма тава за печене, предварително намазана с олио.

В тиган на котлона задушете лука, докато стане стъклен, а след това и месото, докато получи кафяв цвят. Подправете със сол и черен пипер.

Добавете ориза, заедно с доматения сос и бульона и хубаво разбъркайте. Излейте сместа върху зелето в тавата и разбъркайте добре.

Покрийте тавата за печене с капак и печете 1,5-2 часа.

Разбийте яйцата и смесете със сметаната. Махнете капака на тавата и излейте сместа от яйца и сметана върху ястието. Печете без капак още 15-20 минути, или докато заливката се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft