Брускети с праз и кедрови ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Брускети с праз и кедрови ядки
Брускети с праз и кедрови ядки
admin
Добавена от: admin
5544
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

170 гр. праз, предимно бялата част

2 с.л. кедрови ядки

6 резена пълнозърнест хляб

1-1/2 - 2 с.л. зехтин

сол на вкус

Сложете измития добре праз върху дъска за рязане и го нарежете на ситно. Задушете го в зехтина на умерен огън за 10-тина минути, след което намалете огъня и продължете да задушавате, докато празът леко се карамелизира - около 20-25 минути. Посолете на вкус. Докато празът се готви, запечете кедровите ядки във фурната, докато леко покафенеят (без да прегарят!). Щом празът е почти готов, запечете филийките хляб. Разпределете праза върху препечените филийки, след което покрийте със запечените кедрови ядки. Поднесете брускетите топли! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft