 
                
            
	500 гр. пилешки гърди - смлени
	500 гр. смлени пилешки бутчета (месото)
	6 червени чушки (големи и месести)
	1 консерва от 425 гр. доматен сос
	1/2 чаша хлебни трохи
	3 с.л. зехтин
	2 ч.л. сол
	1 ч.л. черен пипер
	1 малка глава лук, нарязана
	1/3 чаша сирене пармезан
	1/4 чаша кедрови ядки (по желание)
	Загрейте фурната на 220 градуса. Загрейте доматения сос в дълбок съд на среден огън. Отново на среден огън задушете лука в незалепващ съд, докато омекне - около 4 минути. Добавете смляното пилешко месо и с помощта на дървена лъжица го разделяйте на малки късчета, бъркайки. Продължете да раздробявате месото, като добавяте постепенно солта, пипера и кедровите ядки, докато пилешкото е готово.
	Намалете температурата и прибавете хлебните трохи. Омесете добре, след това прибавете сиренето и изключете котлона.
	Измийте чушките, отрежете дръжките им и ги почистете от семената. Напълнете ги с пилешката смес (без да препълвате). Поставете ги в тавичка и ги полейте равномерно с доматения сос. Покрийте тавичката с фолио и опечете на 200 градуса за около 40 минути. След това оставете само горния реотан (или ако имате функция грил - включете само нея) и гответе още 10-тина минути.
	Поднесете ястието топло! 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








