Пълнени чушки с пиле и кедрови ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пълнени чушки с пиле и кедрови ядки
Пълнени чушки с пиле и кедрови ядки
admin
Добавена от: admin
13924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. пилешки гърди - смлени
500 гр. смлени пилешки бутчета (месото)
6 червени чушки (големи и месести)
1 консерва от 425 гр. доматен сос
1/2 чаша хлебни трохи
3 с.л. зехтин
2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 малка глава лук, нарязана
1/3 чаша сирене пармезан
1/4 чаша кедрови ядки (по желание)

Загрейте фурната на 220 градуса. Загрейте доматения сос в дълбок съд на среден огън. Отново на среден огън задушете лука в незалепващ съд, докато омекне - около 4 минути. Добавете смляното пилешко месо и с помощта на дървена лъжица го разделяйте на малки късчета, бъркайки. Продължете да раздробявате месото, като добавяте постепенно солта, пипера и кедровите ядки, докато пилешкото е готово.
Намалете температурата и прибавете хлебните трохи. Омесете добре, след това прибавете сиренето и изключете котлона.
Измийте чушките, отрежете дръжките им и ги почистете от семената. Напълнете ги с пилешката смес (без да препълвате). Поставете ги в тавичка и ги полейте равномерно с доматения сос. Покрийте тавичката с фолио и опечете на 200 градуса за около 40 минути. След това оставете само горния реотан (или ако имате функция грил - включете само нея) и гответе още 10-тина минути.
Поднесете ястието топло! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft