 
                
            
	5 големи патладжана
	1 ч.ч. мляко (и малко сол, ако е необходимо)
	1/4 чаша палмово масло и 1/4 чаша зехтин
	1 средно голяма глава лук, нарязана
	1 с.л. доматено пюре
	3 средни домата
	1/2 чаша козе сирене
	1/3 чаша крема сирене
	2 шепи босилек
	3/4 чаша кедрови ядки, запечени
	 
	Патладжаните се обелват, разрязват се по дължина на ивици с дебелина около 2 см. и се накисват в подсолено мляко за малко повече от час, така че да се отстрани горчивината им.
	Двата вида мазнина се загряват в дълбок тиган и в тях леко се запържват ивичките патладжан. Отцеждат се от излишната мазнина върху домакинска хартия. В същата мазнина се карамелизира лукът на ниска температура (ако не е останала мазнина, добавете още лъжица-две).
	Доматената паста се разрежда с 1/4 чаша вода и се намазва на дъното на тавичка за печене. Доматите се режат на кръгчета с големина около 2 см. и се разпределят върху доматената паста. Фурната се загрява на 180 градуса.
	За плънката: Разбъркайте козето сирене, крема сиренето, лука, ядките и половината от нарязания босилек в купа. Поставете по една лъжичка от сместа в центъра на всяка ивица патладжан и завийте на ролца. Поставете ролцата върху приготвените доматени резени, като ги оформяте на плътни редици. Печете на 180-200 градуса за около 30-40 минути. Поръсете готовите ролца с останалия босилек, преди да сервирате!  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








