Бутер банички с патладжани, домати и песто
    
    
     
                
            
                11 Септември 2012
            
            
            11126
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	лист бутер тесто
	4 резена патладжан
	8 -12 резена (зависи от размера) доматчета на грозд (или по-дребен сорт)
	песто
	сол и черен пипер
	1 яйце, разбито с 1 ч.л. вода
Загрейте фурната на 200 градуса. Запържете патладжана в масло и зехтин, докато стане златист. Заделете настрана. Разточете бутер тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Разрежете на 4 квадрата и прехвърлете квадратите на покрита с хартия за печене тавичка. Намажете краищата на тестените квадрати с разбитото яйце. Сложете в центъра на всяко квадратче по 1 резен патладжан, покрийте с с 2-3 резена домат и лъжичка от пестото. Поръсете със сол и черен пипер. Запечете за около 15 минути, или докато тестото стане златисто. Поднесете незабавно.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








