Пилешко с домати и патладжани
    
    
     
                
            
                14 Юли 2012
            
            
            17843
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Нарязваме почистеното пиле на четвъртинки, прерязваме сухожилията при бутчетата и крилцата и начукваме леко. Посоляваме, поръсваме черен пипер, поставяме (с кожата надолу) порциите в сгорещено масло и изпържваме от двете страни. Заливаме със сметана и задушаваме под похлупак до омекване. Изпържваме в олио нарязаните на половинки домати и патладжаните, нарязани на парченца. Подреждаме порциите пиле в блюдо, а наоколо и отгоре поставяме доматите и патладжаните и заливаме със соса от пилето. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязани магданоз или копър, или пък украсяваме с маслинки и стръкче пресен босилек.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








