10 Рецепти за вкусни Великденски козунаци

вход през zajenata.bg
184530

Бърз и лесен козунак

Продукти:

25 г прясна мая
4 яйца
1,200 кг брашно
250 г захар
500 мл жълта лимонада
4 с. л. олио
1-2 бр ванилия (прах)
2-3 с. л. масло
100 г ядки
200 г мармалад
Приготвяне:

• Маята се разтваря в 1 ч. ч. топла вода с 1 ч. л. захар.
• Брашното се пресява и се прави кладенче.
• Изсипва се втасалата мая, добавят се 500 мл жълта лимонада и 1 ч. ч. захар, 4 яйца, 4 с. л. олио, ванилията или лимоновата есенция.
• Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса за 20 минути, след което се премесва с 1 к. ч. олио.
• Оставя се пак да втаса за около 10 минути.
• Разделя се на две питки.
• Всяка питка се разточва на елипса, намазва се с масло и се слага плънка по избор или комбинирано (мармалад, ядки, локум, стафиди, и др.).
• Увиват се на руло и така приготвените рула се увиват едно с друго.
• Поставя се в избрана от вас форма - предварително намазана с олио.
• Оставя се да втаса, докато удвои размера си, след това се намазва с жълтък и се поръсва с кристална захар.
• Великденският козунак се пече на умерена фурна до готовност.

Да ви е сладко! :) 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft