Бърз спаначник с готови кори
    
    
     
                
            
                21 Февруари 2014
            
            
            42696
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 гр готови кори за баница
За плънката:
4 яйца
1 ч.л. сол
200 гр гъсто прясно мляко (каймак)
200 гр сирене/извара
200 мл прясно мляко
200 гр заквасена сметана
300 гр бланширан и отцеден спанак
100 мл зехтин
Яйцата за плънката се разбиват със солта, добавя се бланшираният и добре отцеден спанак и останалите съставки. В правоъгълна тавичка се реди ред кори, напръсква се с малко зехтин и малко от плънката и така реденето продължава, докато се изчерпат продуктите. Спаначникът се нарязва на парчета и се пече около 40 минути на 200 градуса. Хубав е както топъл, така и студен.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








