Бърз чийзкейк
	250 г сметана (за разбиване)
	1 ч.ч. захар
	200 г сирене тип Дунавия
	1/2 ампула ванилия или ванилова захар
	1/2 ч.ч. разтопено масло или маргарин
	220 г чаени бисквити (1 пакет)
	100 г топинг по желание
	
	Разбива се сметаната със захарта и ванилията след това към тях се добавя сиренето, което е намачкано предварително. Разбива се до получаването на хомогенна смес. Бисквитите се смилат или натрошават и се разбъркват с разтопеното масло. След това се разстилат във форма за торта (диаметър 24 см) и върху тях се изсипва бялата смес. Залива се с топинг и се оставя в хладилника. След половин час е готов за консумация.
	* 1 ч.ч. = 240 мл
	* Може да се направи и с обикновено сирене.
	* Топингът може да се замести с 1/2 ч.ч. мармалад разбъркан с 1/2 ч.ч. вода и 1 желатин.
	* Захарта може да е и кафява.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







