 
                            
                        
                                    
                Сладкиш Орео
	За основата:
	350 г бисквити Орео (натрошени в блендер)
	100 г разтопено масло
	За пълнежа:
	800 г крема сирене (стайна температура)
	4 бр. яйца (разбити)
	175 г захар
	200 г сладкарска разбита сметана
	350 г бисквити Орео (начупени)
	400 г заквасена сметана
	2 с.л. захар
	За намазване:
	4 с.л. заквасена сметана
	шоколадови стърготини
	бисквити
Фурната се загрява до 190 C . Смесват се бисквитените трохи с маслото и се притискат силно в разкопчаваща се форма за торта (36 см). Разбива се крема сиренето, добавят се захарта, яйцата, едно по едно, и се смесват с разбитата сладкарска сметана. Изсипва се половината от нея върху бисквитената основа, поръсва се с начупените бисквити и се притиска. Изсипва се останалата част от крема и пак се притиска. Пече се 25 минути на средна скара, изважда се. Фурната се увеличава на до 240 C, през това време се разбива заквасената сметана със захарта и се намазва отгоре. Връща се обратно за 5 минути (когато фурната е увеличила градусите си). Изважда се и след като се е охладил, се намазва с 4 с.л. заквасена сметана и се поръсва с шоколадовите стърготини (едри) и се декорира с цели бисквитки.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







