Бързо ризото с пилешко месо и готварска сметана
	Необходими продукти:
	2 с л зехтин
	1 глава кромид лук
	400 г ориз Arborio (или Carnaroli)
	750 мл пилешки бульон
	340 г сварено пилешко месо
	125 мл готварска сметана
	120 г настърган кашкавал тип Чедър
	500 г смес замразени зеленчуци
	40 г настърган Пармезан
	Начин на приготвяне:
	Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
	В голяма тенджера се сгорещяват 2 с л зехтин.
	Прибавя се лукът и се готви, докато омекне.
	Добавя се оризът и се разбърква, така че да бъде покрит изцяло в зехтин.
	Сипват се бульонът и зеленчуковата смес (замразена!).
	Ризотото се кипва и огънят се намалява на минимум
	Тенджерата се похлупва и се готви 10 минути.
	След което ризотото се разбърква и се готви още 5 минути.
	Прибавят се дребно нарязаното пилешко месо, сметаната и двата вида кашкавал.
	Ризотото се разбърква, маха се от котлона.
	Оставя се настрана, похлупено 10 минути, след което се сервира.
	Време за приготвяне: 30 минути
Приятен апетит!


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







