Бяла зимна торта с крем от халва

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Бяла зимна торта с крем от халва
Бяла зимна торта с крем от халва
admin
Добавена от: admin
10072
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Много бърза за приготвяне и с богат плътен вкус. Ще свърши за минути! 
За блата: Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи захарта и се получи пухкав крем. След това, без да изключвате миксера, добавете брашното и бакпулвера и бийте, докато хубаво се поемат от яйцата. 
Прехвърлете сместа в тава с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса, докато блатът се зачерви. 
Охладете готовия блат и го разрежете хоризонтално, за да се получат два блата. 
За крема: сложете млякото в тенджера на огъня, като отделите малко за разтваряне на нишестето. В млякото, което е на огъня, добавете захарта и когато започне да ври, на тънка струйка прибавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема настрана да се охлади. 
Когато е студен, добавете вътре халвата, предварително намачкана с вилица, и разбъркайте на ръка или с миксер, за да се смеси хубаво с крема.
За сиропа: поставете млякото и шоколада на слаб огън и с непрестанно разбъркване оставете шоколада да се разтопи. 
Когато е готово, започнете да сглобявате тортата: вземете единия блат и върху него разпределете половината от сиропа, върху сиропа изсипете целия крем, а върху крема поставете втория блат. Сиропирайте и него с останалия сироп. 
Накрая завършете с украсата от разбита със студеното мляко сметана. 
Отгоре може да покриете с кокосови стърготини, настърган шоколад и няколко лешника.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft