Лайм-малката витаминозна бомба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Видове и съхранение на лайм
42852
Видове и съхранение на лайм

Видове и съхранение на лайм

 

Най-разпространеният вид лайм е персийският или известен още като сорт „Флорида” (Citrus × latifolia), който има едри плодове, тънка кора и почти никакви семки. На пазара често се срещат зелени лимони от сорта на малкия, жълтеникав кий лайм (Citrus aurantifolia).Други видове зелен лимон са мандаринов лайм (Citrus limonia), кафиров лайм (Citrus hystrix), няколко австралийски лайма, испански лайм (Melicoccus bijugatus), див лайм (Adelia ricinella), сладък лайм (Citrus limetta), палестински сладък лайм (Citrus limettioides), и мускусен лайм (X Citrofortunella mitis). Свежият лайм трябва да е силно кисел и тръпчив, а на външен вид да има блестяща кора, която гарантира сочната му вътрешност. Когато си избирате лайм внимавайте – той трябва да е с ярък цвят и гладка кора. Избягвайте цитруси с набръчкана кора. Ако искате да сте сигурни, че плодът е сочен и месест го сложете на кантара – той трябва да ви изненада с теглото си, имайки предвид малкия му размер.

Възможно е по повърхността на лайма да има съвсем малки кафяви участъци, които обаче не влияят върху вкуса.

Имайте предвид, че лаймът се разваля бързо и е добре да не пазарувате в големи количества от плода. Най-добрият начин за съхранение на лайма е като го държите в найлонов плик и в хладилник, най-много до 10-тина дни. Ако нарежете плода, той може да запази свежия си вид най-много два дена.

1 2 3 4
5
6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft