Лайм-малката витаминозна бомба

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се реже лайм правилно
42849

Как се реже лайм правилно

Поставете го с дръжката надолу. Разрежете го малко встрани от центъра, за да отделите сочните му сегменти.
Продължете да разрязвате по същия начин, докато стигнете до центъра на плода (трябва да получите поне още три такива парчета). Изстискайте кората, за да изцедите останалия сок.

Изцеждайте го като добавка към плодови сокове, незаменими са при украсата на коктейли.
Използвайте го, за да придадете пикантен вкус на дресинг, маринати, ястия с морски деликатеси или сос за барбекю.
Подправяйте зеленчукови салати.
Поръсвайте сок върху срязани ябълки, банани или бели зеленчуци, за да избегнете обезцветяването им.

Лайм са без мазнини, натрий и холестерол. Ниско калоричен. Добър източник на растителни влакна. И с високо съдържание на витамин С, който нормализира нивото на холестерола в кръвта.

Този плод е полезен за сърцето и за сърдечно-съдовата система като цяло.

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft