Галет със синьо сирене и карамелизиран лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Галет със синьо сирене и карамелизиран лук
Галет със синьо сирене и карамелизиран лук
admin
Добавена от: admin
6322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 доза тесто със синьо сирене (продуктите по-долу)
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
4 средно голяма глава червен лук, разполовена и нарязана на тънки резени
сол и смлян черен пипер
1/2 чаша червено вино (портвайн)
1/2 чаша едро нарязани орехи
1/2 чаша натрошено синьо сирене
За тестото със синьо сирене:
1 1/4 чаши брашно
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. захар
1 пръчица (8 с.л.) замразено масло, разделено на парченца около сантиметър
1/3 чаша ледено студена вода
85 гр. натрошено синьо сирене
 

Разбийте с кухненския робот брашното, солта и захарта. Добавете маслото; продължете с разбиване на пулсов режим с 12-14-секундни пулсации, докато сместа стане на трохи с големината на грахово зърно. Добавете синьото сирене; обработете я с 2-3 едносекундни пулсации, докато се усвои сиренето. Прехвърлете сместа в средноголяма купа; поръсете с вилица ледената вода върху сместа, докато започне да се събира на тесто. С ръце оформете сместа на топка, като я притискате към стените на купата и добавяте няколко капки ледена вода, ако е необходимо, за да получите тесто, което може да се оформи на топка. Увийте го в найлоново фолио и го разточете на диск около 10-тина сантиметра. Замразете в хладилник за поне 30 минути, може до 2 дни.

Загрейте зехтина и маслото в голям съд на средна температура. Сложете лука и задушете, като бъркате непрекъснато, докато леко покафенее – около 10 минути. Намалете огъня и продължете готвенето, докато лукът стане с карамелен цвят, още около 20 минути, като го подправите със сол и черен пипер. Увеличете отново температурата и добавете виното; оставете да къкри, докато течността почти се изпари. Охладете до стайна температура. Така получения карамелен лук може да се покрие и замрази до няколко дни.
Поставете решетката на фурната на по-долна позиция и я загрейте до 220 градуса. Разточете приготвеното тесто със синьо сирене на набрашнена повърхност във формата на кръг с диаметър 27-28 см.; прехвърлете го в тавичка за пица и отгоре разпределете равномерно лука, като оставяте борд около 5 см. Навийте борда върху лучената плънка. Поръсете отгоре орехите и сиренето, като леко ги притискате към тестото, за да залепнат. Печете галета, докато стане златисто-кафяв и започне да образува мехури – около 30 минути. Освободете го от стените на тавичката с шпатула и го прехвърлете върху решетка, за да се охлади. Поднесете топъл.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft