Глезена баница с три вида сирене - вкус и аромат, който ще помните с дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Глезена баница с три вида сирене - вкус и аромат, който ще помните с дни!
Глезена баница с три вида сирене - вкус и аромат, който ще помните с дни!
admin
Добавена от: admin
13621
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
5 яйца
300 мл газирана вода
половин пакетче бакпулвер
150 гр. синьо сирене
50 гр. кашкавал
50 гр. бяло сирене
За намазване:
1 яйце
по желание сусам или други семена
няколко лъжици олио/масло в сместа за намазване

Вълшебен аромат и царски вкус. Приготвянето й е супер лесно дори и за тези, които никога не са правили баница.

Разбийте яйцата, добавете газираната вода, малко олио (1-2 супени лъжици), настърганите сирена и кашкавал, и накрая - бакпулвера. 
Потапяйте корите в сместа и ги редете на купчина в подходяща тава. Когато ви останат последните 3 кори, поставете ги цели върху купчината, а ако ви е останало още малко от сместа, напръскайте с нея първите 2 от тези кори. Последната кора по желание намажете с яйце или с малко вода и поръсете със семена. 
Печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-тина минути. 
След като се изпече, покрийте с кърпа за още няколко минути и след това се насладете на неповторимия й вкус!

Количеството на сирената може да промените по желание или според това, което имате у дома, но задължително поставете синьо сирене. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft