Гръцка мусака в гювечета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гръцка мусака в гювечета
Гръцка мусака в гювечета
admin
Добавена от: admin
32262
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр кайма смес
1 глава ситно нарязан лук
1 нарязан морков
1-2 с.л.зехтин
сол, черен пипер, Вегета, магданоз, червен пипер
70 гр. ориз
1 малък патладжан
За сос бешамел:
30 мл зехтин
1 с.л. брашно
200 мл кисело мляко
100 мл прясно мляко
1 с.л. пармезан
индийско орехче, риган, черен пипер, Вегета
150 гр. кашкавал

Първо обелете патладжана и го нарежете на кръгчета. 
Запържете го в загрята мазнина и отцедете на хартиени салфетки. 
В останалия зехтин запржете лука, морковите, след което добавете каймата и запържете, докато се изпари течността. Подправете на вкус. 
Накрая добавете ориза и червения пипер, и разбъркайте (може предварително да сварите и отцедите ориза).
Отделно в малка касерола поставете зехтина за соса, добавете брашното, запържете и налейте киселото мляко и прясното мляко. Сварете соса на тих огън до сгъстяване. Подправете на вкус и добавете пармезана. 

В 2 гювечета разделете месото. 
Върху него наредете запържените кръгове патладжан, Долейте по около 70-80 мл вода (ако оризът е предварително сварен, намалете количеството вода) и сложете във фурната за 15 минути. 
След това извадете гювечетата, покрийте патладжаните с бешамела, покрийте с нарязан на ивици кашкавал и запечете още 15 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft