Мусака с патладжан

вход през zajenata.bg
Мусака с патладжан
admin
Добавена от: admin
27181
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг патладжани

750 г кайма
4-5 домата
1 глава кромид лук
4-5 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

За заливката

2 ч.ч. прясно мляко
30-40 г краве масло
2 с.л. брашно
1 ч.л. кимион
150 г кашкавал за поръсване

1. Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина ½ пръст. Поставяме ги в тавичка под наклон за 1 час, за да се отцеди горчивия сок. Изплакваме патладжаните, подсушаваме ги и ги запържваме във фритюрник за 3-4 минути.

В тенджера запържваме нарязания на дребно кромид лук за 3-4 минути. Прибавяме каймата и я запържваме за няколко минути, докато разбъркваме. Поръсваме червен и черен пипер, кимион и сол. Прибавяме домат, нарязан на дребно и задушаваме за няколко минути.

Подреждаме половината от запържените патладжани в правоъгълна тава и отгоре нанасяме половината от каймата, покриваме с останалите домати, нарязани на колелца. Слагаме останалата кайма и подреждаме другите патладжани накрая.

Приготвяме заливката. Запържваме брашното в масло до златисто, наливаме постепенно студеното прясно мляко и разбъркваме с тел. Варим сместа 1-2 минути.Посоляваме и заливаме мусаката, която запичаме във фурна, загрята на 180 градуса около 45 минути. След това настъргваме кашкавала и запичаме мусаката за още 10 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft