 
                
            1 кг патладжани
	750 г кайма
	4-5 домата
	1 глава кромид лук
	4-5 с.л. олио
	2 ч.л. червен пипер
	1 ч.л. чубрица
	сол и черен пипер на вкус
За заливката
	2 ч.ч. прясно мляко
	30-40 г краве масло
	2 с.л. брашно
	1 ч.л. кимион
	150 г кашкавал за поръсване
1. Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина ½ пръст. Поставяме ги в тавичка под наклон за 1 час, за да се отцеди горчивия сок. Изплакваме патладжаните, подсушаваме ги и ги запържваме във фритюрник за 3-4 минути.
В тенджера запържваме нарязания на дребно кромид лук за 3-4 минути. Прибавяме каймата и я запържваме за няколко минути, докато разбъркваме. Поръсваме червен и черен пипер, кимион и сол. Прибавяме домат, нарязан на дребно и задушаваме за няколко минути.
Подреждаме половината от запържените патладжани в правоъгълна тава и отгоре нанасяме половината от каймата, покриваме с останалите домати, нарязани на колелца. Слагаме останалата кайма и подреждаме другите патладжани накрая.
Приготвяме заливката. Запържваме брашното в масло до златисто, наливаме постепенно студеното прясно мляко и разбъркваме с тел. Варим сместа 1-2 минути.Посоляваме и заливаме мусаката, която запичаме във фурна, загрята на 180 градуса около 45 минути. След това настъргваме кашкавала и запичаме мусаката за още 10 минути.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








