Гръцки меден кекс с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Гръцки меден кекс с орехи
Гръцки меден кекс с орехи
admin
Добавена от: admin
17164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. кора от портокал
3/4 чаша меко масло
3/4 чаша захар
3 яйца
1/4 чаша прясно мляко
1 чаша нарязани орехи
За медения сироп:
1 чаша захар
1 чаша мед
3/4 чаша вода
1 ч.л. лимонов сок

Загрейте фурната на 175 градуса. Покрийте квадратна тавичка с размери 23х23 см. с фолио. Намажете фолиото с мазнина.
Разбийте брашното, бакпулвера, солта, канелата и портокаловата кора в купа. В друга купа разбийте маслото със захарта до кремообразна смес. Добавете яйцата и отново разбийте добре. С шпатула прибавете сухите продукти, като ги редувате с млякото. Най-накрая добавете орехите. Прехвърлете сместа в приготвената тавичка. Поставете във фурната и печете 30-35 минути, докато стане златисто-кафява на цвят. Оставете сладкиша да се охлади 20-тина минути, докато изстине. Нарежете го на квадрати или ромбове.
За сиропа: сложете водата, захарта и меда в дълбок тиган за сос и загрейте на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, докато сместа започне да къкри. Оставете да ври на бавен огън 5 минути. Добавете лимоновия сок и варете още 2 минути. Махнете от огъня и излейте горещия сироп върху изстиналия и нарязан сладкиш!
По желание може да поръсите кекса с още ядки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft