Лесни туршии рецепти за делови домакини

вход през zajenata.bg
521238

Гръцко мезе „Охи”

Продукти: зелени домати – 1,2 кг, моркови - 400 г, млади чушки - 800 г, маслини - 550 г, чесън - 2 глави, аспирин - по 1 на буркан.

 

За маринатата: оцет – 1,5 ч.ч., зехтин - 1 ч.ч., сол - 6 с.л., захар - 350 г, черен пипер - 15 зрънца.

 

Начин на приготвяне: Чушлетата се изпичат и се оставят да се охладят. Възвира се марината, приготвена от около 1,5 ч.ч. вода и посочените продукти, която след като кипне, се оттегля от котлона. В 5 буркана се слага по един аспирин и се редят цели чушки, скилидки чесън, маслини, нарязани моркови и зелени домати. 
След като зеленчуците се наредят, съдовете се допълват с приготвената марината. Консервите се запечатват с капачки и се обръщат. Съхраняват се на хладно място. 

1 2
3
4 5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft