Лесни туршии рецепти за делови домакини

вход през zajenata.bg
521319

Хрупкав микс

Продукти: 3 л вода, 6 с.л. едра сол, 1 ч.ч. оцет. Зеленчуци по избор: керевиз, зелени домати, моркови, цветно зеле, чушки - най-подходящи са жълти, но може и зелени.

Начин на приготвяне: На дъното на бурканите се слагат клонки керeвиз. Върху тях се нареждат цели надупчени зелени домати, накъсано на розички цветно зеле, нарязани на две моркови, зелени чушки, цепнати леко на връхчето. В средата и най-отгоре на буркана се слагат пак стръкчета целина.
Приготвя се саламурата, като се слагат водата и солта да заврят. После се изсипва оцетът, разбърква се и се снема от огъня. Веднага се заливат приготвените със зеленчуците буркани. Затварят се с капачки. 2-3 дни бурканите се обръщат нагоре-надолу по 1-2 пъти на ден. Туршията е готова след няколко дни.

1 2 3 4 5
6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft