Гъбена запеканка с ориз и Бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Гъбена запеканка с ориз и Бешамел
Гъбена запеканка с ориз и Бешамел
admin
Добавена от: admin
18149
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г пресни гъби
100 г ориз
100 г кромид лук
80 мл олио
50 г прясно масло
250 мл прясно мляко
250 г кисело мляко
150 г домати
50 г брашно
2 яйца
черен пипер
магданоз и сол на вкус

Изчистените, измити и дребно нарязани гъби се задушават в подсолена вода до омекване. Отделно в олиото се задушава лукът, също нарязан на дребно. След омекването на лука се прибавя оризът и се задушава, докато поеме мазнината. Тогава се прибавят ситно нарязаните домати и течността от задушаването на гъбите. Сместа се изсипва в тава, намазана с мазнина. Прибавят се задушените гъби. Приготвя се сос Бешамел от препеченото брашно, яйцата и прясното мляко, 2/3 от който се прибавя към сместа в тавата. Ястието се подправя на вкус със сол, черен пипер и магданоз, разбърква се, поръсва се с разтопеното прясно масло и се пече в средно силна фурна около 20 минути, след което се изважда, залива се с останалата част от Бешамела и се допича. Поднася се с наръсен магданоз и няколко лъжички кисело мляко към всяка порция.
Идея: по желание при добавянето на останалия Бешамел може да наръсите ястието с настърган кашкавал, преди да запечете до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft