 
                
            
	1 с.л. масло
	1 с.л. олио (зехтин)
	1 малка глава лук, нарязана на резени
	220 гр. по-дребни гъби печурки, нарязани
	2 скилидки чесън, накълцани
	1 ч.л. мащерка
	1/4 ч.ч. бяло вино или бульон
	сол и пипер на вкус
	1 с.л. магданоз, накълцан
	1/2 ч.л. олио от трюфели (по желание)
	1 ч.ч. сирене грюер (или подобно - тип гауда, едам и пр.), на резени
	1/4 ч.ч. пармезан, настърган
	4 филии хляб
	2 с.л. масло
	Разтопете маслото и загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете лука и задушете до омекване, за около 5 минути. Прибавете чесъна и мащерката и гответе, докато пуснат аромата си, около минута-две. След това сложете гъбите и продължете със задушаването, докато започнат леко да се карамелизират и станат златисто-кафяви, около 10-15 минути. Добавете виното, деглазирайте тигана и гответе, докато по-голяма част от течността се изпари. Подправете със сол и пипер и отстранете от огъня. Оставете сместа да се охлади леко.
	Сложете сиренето към гъбите и смесете добре.
	Намажете с масло всяка филия хляб и поставете 2 от тях в тигана с намазнената страна надолу. Покрийте всяка филия с 1/2 от сместа с гъбите и най-накрая поставете останалите резени хляб с намаслената страна нагоре. Запечете ги, докато сиренето се разтопи, а хлябът придобие златисто-кафяв цвят - около 2-4 минути на страна.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








