Гъбено гнездо с парено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Гъбено гнездо с парено тесто
Гъбено гнездо с парено тесто
admin
Добавена от: admin
10218
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Продукти за плънката:
Печурки – 300 г
Прясно мляко – 300 г
Кашкавал – 200 г
Масло 40 г
Брашно 40 г
Магданоз – ½ връзка
Черен пипер
Сол

Продукти за тестото:
Брашно – 100 г
Вода – 200 мл
Яйца – 4 големи
Масло – 80 г
Сирене – 50 г
Сол – ½ ч.л. 

За тестото:
Водата се кипва заедно с маслото, добавят се наведнъж брашното и солта. Бърка се, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Маха се от огъня и леко се охлажда. Добавят се едно по едно яйцата, като се бърка енергично до смесването им с тестото. Полученото тесто е гладко и лъскаво. Накрая се добавя настърганото сирене.
За плънката:
Гъбите се измиват, нарязват и задушават в част от маслото. Останалото масло се разтопява и в него се запържва брашното за кратко. Отстранява се от огъня и се налива топлото мляко. Връща се на слаб огън да се сгъсти и се бърка, като се внимава да не се образуват бучки.
Добавят се гъбите, кашкавалът, подправките и се разбърква много добре. Така приготвената плънка се изсипва в центъра на тавичка. Около плънката се шприцова тестото.
Ястието се поставя в загрята фурна на 200º. Пече се 30-40 мин, като първите 10 мин капакът на фурната не се отваря. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft