За тестото:
Водата се кипва заедно с маслото, добавят се наведнъж брашното и солта. Бърка се, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Маха се от огъня и леко се охлажда. Добавят се едно по едно яйцата, като се бърка енергично до смесването им с тестото. Полученото тесто е гладко и лъскаво. Накрая се добавя настърганото сирене.
За плънката:
Гъбите се измиват, нарязват и задушават в част от маслото. Останалото масло се разтопява и в него се запържва брашното за кратко. Отстранява се от огъня и се налива топлото мляко. Връща се на слаб огън да се сгъсти и се бърка, като се внимава да не се образуват бучки.
Добавят се гъбите, кашкавалът, подправките и се разбърква много добре. Така приготвената плънка се изсипва в центъра на тавичка. Около плънката се шприцова тестото.
Ястието се поставя в загрята фурна на 200º. Пече се 30-40 мин, като първите 10 мин капакът на фурната не се отваря.
Гъбено гнездо с парено тесто
19 Септември 2012
10218
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари