Как се прави варено и парено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как се прави варено и парено тесто
Как се прави варено и парено тесто
admin
Добавена от: admin
15073
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 мл прясно мляко/вода

250 гр брашно

2 с.л. захар

4 яйца

щипка сол

100 гр краве масло

Водата (млякото) се слага в тенджерка на умерен огън, докато заври. Щом кипне, вътре се добавят захарта и маслото и се оставят да се разтопят напълно. Брашното се добавя наведнъж, след което съдът се дърпа от огъня и се бърка интензивно с дървена лъжица, докато течността поеме напълно брашното и започне да се отделя от стените на съда и да се оформя на топка. Тестото се оставя да се охлади, след което в него едно по едно се добавят яйцата и след всяко се бърка интензивно, докато се поеме напълно. Целта е да се получи лъскаво и гъсто тесто. След това от него с шприц се оформят изделия в желаната форма и се пекат на умерена фурна, без да се отваря вратата на фурната, за да не спадне обемът на тестото.

От парено/варено тесто традиционно се приготвят сладкарски изделия като: еклери, толумбички, различни видове соленки, торти и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft