Гъста зеленчукова супа с кренвирш
    
    
     
                
            
                23 Октомври 2013
            
            
            29299
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В малка тенджерка се слагат 3-4 чаши вода с 2-3 с.л. олио и се оставя да заври. Щом водата кипне, се добавят нарязаните лук, морков и картофи и се оставят да поврат така 10-тина минути. Прибавят се нарязаният ситно домат и граха, и супата се оставя да поври с до омекване на зеленчуците и докато се посгъсти. Малко преди да е готова (около 10-тина минути преди да свалите от огъня) се добавя нарязаният кренвирш заедно с фидето (ориза). Щом всички продукти са добре уврели, супата се дърпа от огъня и се застройва с жълтъка от яйцето, кисело мляко и няколко капки оцет. Връща се да поври още 5 минути и се поднася гореща, поръсена с нарязания магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








