Домашен сладолед Ванилия
    
    
     
                
            
                24 Юли 2013
            
            
            27352
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	6 пресни жълтъка
	150 г пудра захар
	250 мл прясно мляко
	2 ванилии
Жълтъците се разбиват с пудрата захар. В тенджерка се налива млякото. Слага се на загрят котлон. Внимателно на тънка струйка се налива жълтъчният крем. Бърка се непрекъснато в една посока до сгъстяване. Накрая се поръсват ванилиите. Кремът се налива в пластмасова кутия. Щом изстине, се слага във фризер или хладилна камера до замразяване. Добре е периодично да се разбърква, докато замръзне напълно. Консумира се на следващия ден.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








